loading

Simbolika hrasta

Simbolika hrasta

Ko zagledate veličastni hrast, na kaj prvo pomislite?

Moji duhovniki vodniki so mi sporočili, da vam predam hrast kot simboliko življenjskega poslanstva. In zato je zadnji mesec v koledarskem letu navdihnjen s simboliko tega veličastnega drevesa. Mesec december je mesec veselja, praznovanja in obdarovanja, hkrati pa marsikdo tudi premišljuje o iztekajočem se letu. Kaj vse dobrega in kaj neprijetnega je prineslo? Smo dosegli zastavljene cilje? Če jih nismo, kje se je zataknilo? Bi lahko kaj naredili drugače, se drugače odzvali? Samoizpraševanje je namreč temelj spoznavanja samega sebe.

V polnosti živimo sebe, ko izkoristimo vse svoje potenciale, in ko zmoremo sprejeti svoje pomanjkljivosti. Ko delamo tisto, v čemer vidimo smisel. Ko zjutraj vstanemo in se veselimo izvajati poklic, dejavnosti, storitve, ki nam polnijo dušo. Ko smo radostni ob tem kar počnemo, takrat izpolnjujemo svoj dušni namen.

Da to dosežemo pa potrebujemo moč, pogum in vztrajnost. In če pogledamo veličastni hrast,  izstopajo ravno te lastnosti. Ker je tako mogočen, nosi tudi simboliko dvigovanja v duhovne sfere preko krošnje in simboliko prizemljevanja, a po razvejenih in globokih koreninah.

Njegova energija je energija svobode, ki pomaga tistim, ki verjamejo, da si lahko povrnejo moč in zdravje. Tudi za samouresničevanje.

Hrast je simbol svetega že vse od časov starih Grkov, Rimljanov in Keltov. Njegov zgodovinski pomen  najdemo v številnih zgodbah o ustvarjanju starih tradicij.

Grki so na hrast gledali kot na svoje matere. V klasični mitologiji so stari Grki povezovali hrast z Zevsom, pod hrastovimi vejami, pa se je vila Orfejeva glasba.

V germanski mitologiji je bil hrast povezan s Thorom, bogom groma. Verjeli so, da bogovi živijo v drevesih. V času krščanskih križarskih vojn so drevesa zaradi teh prepričanj posekali.

Kelti pa so v hrastu prepoznavali modrost, zato so se pod najbolj mogočnim hrastom zbirali, da bi razpravljali o različnih temah. Hrast so častili kot vir preživetja, življenja in miru.

V slovanski in baltski mitologiji je hrast povezan s Perunom, bogom groma, v nekaterih drugih evropskih kulturah pa so ga častili kot drevo sonca.

UČINKI HRASTA

Poleg energije svobode nosi hrast v sebi tudi druge koristne vibracije, kot so: božansko moč, modrost, notranjo moč, pogum, premagovanje zdravstvenih težav, zaščito na vseh ravneh, obnovo samozavesti, okrepitev avričnega polja in obnovo vitalnih sil. Njegova vibracija tudi uravnoteži telo kot celostno bitje: mentalno, fizično in energijsko.

Ko smo torej pogumni, odločni, notranje močni, samozavestni ter motivirani, lažje sledimo svojim ciljem in svojemu življenjskemu poslanstvu.

Vprašanja v razmislek:

  • Če bi vedel/a, da imam le še 1 leto življenja, kaj bi počel/a v tem letu in kaj bi spremenil/a?
  • Kaj je tisto kar zares počnem s strastjo in največjim veseljem?
  • Kaj je tisto, kar me ovira, da bi se samouresničil/a?
  • Česa me je strah?
  • In če nisem zadovoljen/a, sem kaj pripravljen/a spremeniti, in kaj je tisto, kar bi moral/a prvo spremeniti?
  • V primeru, da tega ne zmorem, katera prepričanja mi preprečujejo narediti prvi korak do spremembe?
  • Če mi je že uspelo narediti prve korake, katera prepričanja so tista, ki so me motivirala in opolnomočila?

OBRED MOČI

Zaradi svojih čarobnih lastnosti se hrast uporablja tudi v obredih za moč, uspeh, za plodnost in stabilnost. Če potrebujete krepiti svojo notranjo moč za dosego svojih ciljev, lahko naredite obred za notranjo moč, ki sem ga skanalizirala posebej za vas.

Orodja, ki jih potrebujete za obred:

  • 4 zlate svečke
  • 4 želode
  • natisnjeno sliko hrasta
  • zlat papir

PRED OBREDOM

Če imate možnost pojdite v gozd in poiščite največji hrast. Oglejte si ga z vsem srcem in ga objemite. Začutite njegovo močno energijo. Postavite namero, ki jo imate. Morda boste okoli hrasta še našli njegove plodove – želod. Prosite ga za dovoljenje, da vzamete želode in se mu zahvalite za darilo. V kolikor ne morete v gozd, je dovolj, da si natisnete fotografijo hrasta.

OBRED

Doma pripravite umirjen prostor in meditacijsko glasbo. Poskrbite, da vas ne bo nihče motil. Na zlat papir napišite svojo željo – za spremembo, ki jo želite narediti potrebujete notranjo moč.

Pred seboj postavite fotografijo hrasta, okoli nje postavite 4 zlate svečke in jih prižgite. Če imate želod, med svečke položite po en plod želoda. Zlat papir z zapisano namero zložite in položite na fotografijo hrasta.

Potem se sprostite in spustite v meditacijo, v kateri 4 minute držite svojo namero. Za podporo pokličite NA Mihaela, ki nas podpira tudi na teh dveh področjih: notranja moč in svoboda.

Obred izvedite ob 22h zvečer. Začnite ga izvajati 4 dni pred polno luno, na polno luno ga ponovite in ponovite ga še enkrat 4 dni po polni luni. Po potrebi izvajate obred dokler ne začutite energijske spremembe.

Po koncu obreda ne pozabite upihniti svečk.

Login Account

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.